BDDK'den yeni karar: 3 yeni banka hizmete başlayacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'nin bankacılık sektörüne üç yeni banka eklenmesine onay verdi. 23 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Marin Yatırım Bankası AŞ, Aytemiz Yatırım Bankası AŞ ve Adil Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verildi.

BDDK'den yeni karar: 3 yeni banka hizmete başlayacak!
Yayınlanma:

BDDK, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7'nci ve 8'inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, kurucu ortakları Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu ve Yavuz Duranoğlu olan, 1 milyar 500 milyon TL sermayeli "Marin Yatırım Bankası AŞ" adlı yatırım bankasının kurulmasına izin verdi.

Aynı karar doğrultusunda, kurucu ortakları Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ, İsmail Aytemiz, Hüseyin Aytemiz, Ahmet Aytemiz ve Kerem Aytemiz olan, 1 milyar 500 milyon TL sermayeli "Aytemiz Yatırım Bankası AŞ" adlı yatırım bankasının da kurulmasına onay verildi.

Ayrıca, dijital bankacılık alanında faaliyet gösterecek olan Adil Katılım Bankası AŞ de BDDK'dan faaliyet izni aldı. Kurucu ortakları Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan olan bu dijital katılım bankası, 3 milyar TL kuruluş sermayesi ile sektöre giriş yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.