Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Resmi Gazete'de yayımlandı! Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Milyonlarca çalışan emeklinin beklediği düzenleme Meclis'te yasalaşarak Resmi Gazete'de yayımlandı. SGK'nin ödeme takvimini açıklaması bekleniyor.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Resmi Gazete'de yayımlandı! Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?
Yayınlanma:

Çalışmayan emekliler için Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle ödenen 5 bin TL ikramiyenin ardından çalışan emekliler için de müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. TBMM Genel Kurulunda görüşülen yasa ile çalışan emeklilere de 5 TL ikramiye ödenmesi kanunlaştırıldı.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete'nin bugünkü nüshasında yayımlandı.

SGK ÖDEME TAKVİMİNİ AÇIKLAYACAK

Kanun'a göre, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacak. Düzenlemenin yayımlanmasının ardından gözler Sosyal Güvenlik Kurumuna çevrildi. SGK, çalışan emekliler için yapılacak 5 bin TL ödeme takvimini açıklayacak. Böylece hak sahiplerinin hesaplarına 5 bin lira yatırılmış olacak.

5 bin liralık tek seferlik destekten, daha önce kapsam dışı kalan çalışan emekliler faydalanabilecek. SGK, ödeme takvimini 2 gün içinde açıklayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.