Develi Cıvıklısı’nı Everek Develi’de yemelisiniz
Ulus Hacı Bayram’daki tarihi Everek Develi Restaurant Develi Cıvıklısı pidesi ve kaliteli hizmeti ile Ankaralıların vazgeçilmez uğrak mekanlarından birisi olmaya devam ediyor.
RÖPORTAJ EYÜP KARA
Ankara’nın tarihi semtlerinden Altındağ Ulus’taki Hacı Bayram Mahallesi’nde Everek Develi Restaurant’a yolunuz düşerse mutlaka Cıvıklı Pide'yi deneyin derim; çünkü denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Yapılışı ile her ne kadar başta Konya Etli Ekmek olmak üzere çok sayıda pideyi andırsa da bu enfes tat diğerlerine hiç benzemiyor. İşletmeciliğini Hasan Üzümlükaya’nın yaptığı Osmanlı lezzetlerinin sunulduğu ihtişamlı mekan akşamın ilerleyen saatlerine kadar Ankaralıları ağırlamaya devam ediyor. Geniş ve ferah teras katında doyumsuz Ankara manzarası ile misafirlerinin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.
SORULARIMIZI YANITLADILAR
Anadolu Gazetesi olarak Everek Develi Restaurant Şefi Cengiz Baş ve İşletme Müdür Kerem Adar’ı bu tarihi ve ulvi mekanda ziyaret ederek, siz değerli okuyucularımız için güzel bir röportaj yapıp meşhur Cıvıklı Pide'nin tarihine kısa bir yolculuk yaptık. İşletmenin Şefi Cengiz Baş ve Müdürü Kerem Adar müşteri memnuniyetinden, yemek kalitesine kadar bu tarihi mekanda uzun yıllardır hizmet veren restoran hakkında sorularımızı yanıtladı.
YILLARDIR KALİTEDEN TAVİZ VERMİYORUZ
Restaurant şefi Cengiz Baş Everek Develi Restaurant olarak yıllardır kaliteden ödün vermeden titiz bir çalışma ile bu günlere geldiklerini ifade etti. Baş, “Müşterilerimizin memnuniyet sırrı ustalarımızın hünerli ellerindeki lezzet ve servis teki garson arkadaşlarımızın güler yüzlü olmasının büyük payı var. Restaurant şefi olarak bütün müşterilerimizi ilgiyle karşılayıp kaliteli hizmet vermemize bağlıyorum” dedi.
Eyüp Kara: Everek Develi Restaurant ne zaman kurulmuştur?
Cengiz Baş: Tarihi Develi Cıvıklısı’nın kuruluşu çok eskilere dayanıyor. Osmanlı mutfağının en güzel örneklerini veren bir restoran ve kuruluşu 1923 tarihine dayanıyor. Kayseri’nin Develi İlçesi'nde kurulan tarihi Everek Develi Cıvıklısı o günden bugüne dededen toruna en kaliteli ve en güzel hizmet veriyor. Restoranlarımıza gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp, memnun şekilde ayrılmalarını sağlıyoruz.
Eyüp Kara: Cıvıklı’nın tarihçesinden bahseder misiniz?
Cengiz Baş: Cıvıklı Alman lideri Adolf Hitler’e kadar uzanan yaklaşık 3000 yıllık tarihi lezzettir. Develi ilçesinde süre gelen bu yöresel muazzam bir damak tadına dönüşmüştür. Ne bıçak arasıyla ne de Mevlana ile karıştırılmamalıdır. Çünkü restoranlarımıza gelen bazı müşterilerimiz bu iki lezzetle bizim Cıvıklımızı karıştırabiliyorlar.
Eyüp Kara: Cıvıklı ismi nereden geliyor?
Cengiz Baş: Bizim Cıvıklı pidemiz meşhurdu. Bu pidenin tadını alan kolay kolay vazgeçmez ve mutlaka yolu buradan geçer. Bizde lezzetini koruyarak bu günlere getirdik. Cıvıklı adı tüm parça etin çift bıçak altında kıyılarak yapılması sonucu, kuyruk yağının da çift bıçak darbeleriyle erimesi sonucu cıvığından “Cıvıklı” adını almıştır.
Eyüp Kara: Buranın manevi atmosferi müşterileri nasıl etkiliyor?
Cengiz Baş: Biliyorsunuz buranın manevi ve ulvi atmosferi gelen müşterilerimizi gerçekten derinden etkiliyor. Buraya namazını kılmaya gelen ve Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin türbesini ziyaret etmek isteyen misafirlerle dolup taşıyor. Buraya uğrayıp duasını eden, namazını kılan insanların yolu mutlaka bizim Everek Develi’den geçer. Everek Develi Hacı Bayram içerisinde, manevi güzelliklerle dolu eşsiz tarihi ile birlikte otantik bir ambiansa sahiptir.
Eyüp Kara: Bu ulvi atmosfer sizi nasıl etkiledi?
Cengiz Baş: Bizler yıllardır buradayız ve bu ulvi ortamın atmosferinden etkilenmemek mümkün değil. Çünkü burası en büyük evliyalardan birisi olan Hacı Bayram-ı Veli’nin bulunduğu bir yer. Onun için bu ortamda bulunmak insanı gerçekten derinden etkileniyor. Bu eşsiz ortamda, Osmanlı konseptiyle donanmış, eski antik eşyalarla süslenmiş Hacı Bayram’a gelen Ankara ve il dışından gelen misafirlerine ev sahipliği yapmaktadır.
Eyüp Kara: Davet siparişleri nasıl karşılıyorsunuz?
Cengiz Baş: İşletmemiz özellikle Ramazan ayında çok kalabalık oluyor. Oruçlarını açmak için gelen misafirlerimiz dışında topluca aldığımız siparişler ile bu yoğunluk ikiye hatta üçe katlanıyor. Özel günlerde ve kutlamalarda müşterilerimize hizmet veriyoruz ve bu organizasyonlar büyük ilgi görüyor. Bu kadar ilgi görmemiz sanırım onlara verdiğimiz kaliteli hizmetin bir karşılığı olsa gerek diye düşünüyorum.
Eyüp Kara: Kaç şubeniz mevcut?
Cengiz Baş: 3’ü Ankara’da olmak üzere toplam 4 şubemiz bulunuyor. Bütün şubelerimizde en kaliteli servisi vermek için tecrübeli kadromuzla hizmet veriyoruz. Ankara’da faaliyet gösteren ilk şubemiz Kızılay İzmir Caddesi’nde açıldı. Büyük ilgi gören Everek Develi Restaurantların ikincisi Ulus Hacıbayram Cami’sinin bulunduğu yerde açıldı. Müşterisini her daim memnun etmeyi prensip edinen Everek Develi’nin halkası Abidinpaşa’da Ankaralıların hizmetine girdi. Öte yandan Ankara dışında asıl kurulduğu yer olan Kayseri’de de 4 şubemiz mevcut.
Eyüp Kara: Şubelerinizden bahseder misiniz?
Kerem Adar: Ankara’da ve Kayseri’de bulunan toplam 8 şubemizle değerli misafirlerimize kalitenin ve servisin en iyisini vermeye büyük çaba gösteriyoruz. Zaman zaman ufak tefek hatalarımız olsa da müşterilerimizin hoşgörüsü ile bunları kısa zamanda gideriyor ve onlara en iyi servisi vermek için çalışıyoruz. Bütün şubelerimizde aynı kalite ve lezzeti esas alıyoruz. Şubelerimizde en üst kalitede hijyen ve temizlik kurallarına uyarak misafirlerimize en güzel hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşletme Müdürü olarak sabah erken saatlerde işletmeyi açıyor ve temizliğimize büyük önem gösteriyoruz. Daha sonra günün menüsü için kısa bir toplantı yapıyor ve ona göre müşterilerimizin karşısına çıkıyoruz. Amacımız gelen bütün müşterilerimizin ayrılırken memnun kalmaları ve yeniden bizleri tercih etmesi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.