Doğalgazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi

BOTAŞ, mart itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Doğalgazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi
Yayınlanma:

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mart ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amacıyla kullanılan gazın satış tarifesinde herhangi bir değişiklik yapmadığını duyurdu.

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, mart ayında geçerli olacak olan doğalgaz tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarifede herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicilerine mart ayında uygulanacak doğalgaz satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 4,080 Türk Lirası olarak belirlendi.

Sanayi aboneleri için tarifeler ise 1000 metreküp doğalgaz için kademe 1 için 8,549 Türk Lirası ve kademe 2 için ise 11,374 Türk Lirası olarak sabit kaldı.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12,000 Türk Lirası olarak belirlendi.

Doğal gaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır.

Kurumun internet sitesinde yapılan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları temel alındığında, Türkiye'deki konutlarda Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının uygulandığı" belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.