Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Orta vadede enflasyonu tek haneye düşürülmesi hedefleniyor

Türkiye'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrasında, yazılı açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada ürkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde ekonominin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmak amacıyla yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımla bir dizi yapısal reformun hayata geçirileceği bildirildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Orta vadede enflasyonu tek haneye düşürülmesi hedefleniyor
Yayınlanma:

Türkiye'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, ilgili bakanlar ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, 2023 yılında enflasyonla mücadele, mali disiplin, büyümenin dengelenmesi, cari açığın azaltılması ve rezervlerin güçlendirilmesi gibi önemli adımların atıldığı vurgulandı. Ayrıca, enflasyonla mücadeledeki kararlılık sayesinde 2023 yıl sonu enflasyonunun Orta Vadeli Program hedefinin altında kaldığı belirtildi. Mali disiplinin sağlanmasıyla bütçe açığının milli gelire oranının olumlu bir düzeyde gerçekleştiği ifade edildi.

Geçen yılın başarılarına da vurgu yapılan açıklamada, ihracatın rekor seviyeye ulaştığı, cari işlemler açığında gerileme devam ettiği ve Merkez Bankası rezervlerinin tarihi zirveye çıktığı belirtildi. 2024 yılında ise büyümenin daha dengeli ve sürdürülebilir olması, istihdam artışının devamı, dezenflasyon süreci, verimliliğin artması, cari açıkta iyileşmenin sürmesi ve sosyal refahın korunmasının temel öncelikler arasında olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, toplantıda ele alınan konular arasında kripto varlık ekosistemini düzenlemek amacıyla yapılan mevzuat çalışmalarının değerlendirildiği ve bu çerçevede taslak yasa teklifinin içerisinde yer alacak hususların belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, kamu maliyesinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla 'Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin faaliyetlerini düzenleyen bir reformun hayata geçirileceği belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.