Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni sistem: 1 milyon abone etkilenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bay­raktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Bayraktar, çok tüketenin çok ödeyeceği bir fatura sistemine geçeceklerini açıkladı. Yeni sistemin 1 milyon aboneyi etkileyeceği belirtiliyor.

Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni sistem: 1 milyon abone etkilenecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Enerji faturalarında yeni dönem yolda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bay­raktar, "Gelire göre fatura" sistemine geçileceğini açıkladı. Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturaları için geçerli olacak sistemle ilgili bilgi de verdi.

ÇOK KULLANAN ÇOK ÖDEYECEK

Faturalar için verilen desteklere 'Tüketim esaslı uygulama modeli' ile devam etmeyi planladıklarını söyleyen Bayraktar, çok elektrik tüketenin daha pahalı fatura ödeyeceğini açıkladı.

bayraktar.jpg

Bayraktar, "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı destek mo­deline geçmek istiyoruz. Bu süreçte önce­likli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Bu arada tü­ketim gruplarında farklı bir uygulama içe­risine girebiliriz" ifadelerini kullandı.

1 MİLYON ABONE ETKİLENECEK

Türkiye'deki elektrik ve doğal gaz abonelerinin yalnızca yüzde 3'ünün yüksek tüketim kategorisinde aldığını belirten Bayraktar, yeni sistemin yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyeceğini ifade etti. Bayraktar, yeni uygulamanın 2025 yılında hayata geçmesini planladıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.