Emeklilerin merakla beklediği banka promosyonları belli oldu!

Yüzde 49,25 zam yapılarak 10 bin liraya çıkan emekli maaşları için bankaların vereceği promosyon da belli olmaya başladı.

Emeklilerin merakla beklediği banka promosyonları belli oldu!
Yayınlanma:

Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından gözler bankaların vereceği promosyonlara çevrildi. Harekete geçen bankalarda promosyon üst limiti 12 bin liradan 15 bin liraya kadar yükseldi. Peki, banka seçiminde emekliler ne yapmalı? Promosyon süreci nasıl yürütülmeli?

TRT HABER'de yer alan habere göre uzmanlar, banka seçiminde emeklileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bankalar emekliye promosyon ödemek için emekliden 3 yıl taahhüt istiyor. Başvuru için ise emeklilerin promosyon tercihinde bulunacakları bankaya gitmesi veya e-Devlet üzerinden emekli maaş tercihi yapması gerekiyor.

emeklifoto-2.jpg

İMZA SÜRECİNDE DİKKATLİ OLUNMALI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yüzde 49,25'lik oran yani emekli maaşlarına yapılan bu zam emekli maaş promosyonuna yansımadı. Çünkü emekli sayısının artışıyla beraber bankalar bu zam oranını promosyonlarına yansıtmadı. Devlet bankalarımız emeklimize 5 bin liraya varan promosyonlar veriyor. Bazı özel bankalar da 7 bin 500'den başlıyor, 8 bin 500 hoş geldin promosyonları, 10 bin hoş geldin promosyonu veren bankalar var.

10 bin liralık bir promosyon, o ilave 5 bin liralar, kredi kartı kullanımı, ek hesap kullanımı, kredi kullanımı gibi şartnamelerle emeklimize verilen taahhüt edilen rakamlar olacak 15 bin lira için giderken. Bankaların bu zorunlu ürünlerini kullanmak zorunda kalacaklar. O yüzden bu promosyonlarla ilgili imza atarken bu detaylara dikkat etsinler."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.