Emeklilerin promosyon ödemeleri bu tarihte başlıyor!

Milyonlarca emeklinin dikkatle takip ettiği kamu bankalarındaki emekli promosyonları için ödeme tarihi netleşti.

Emeklilerin promosyon ödemeleri bu tarihte başlıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milyonlarca emekli, bankalardan gelecek promosyon haberlerine odaklandı. Promosyonlar için, bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Emekli promosyon ödemeleri için bankalar, vatandaşlardan 3 yıl taahhüt istiyor. Daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapmak mümkün olurken; değişiklik durumunda cayma bedeli alınmıyor, anlaşma yapılan bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarı ise iade ediliyor.

Başvuruları kabul edilen emeklilerin promosyonlarının yatacağı tarih netleşti.

28 Mart Perşembe günü emekli promosyonları hesaplara yatmaya başlayacak. Kamu bankaları, emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arası promosyon ödeyecek.

emeklifoto-3.jpg

İSTEDİĞİNİZ BANKAYA TAŞIYABİLİYORSUNUZ

Hali hazırda promosyon alanların daha yüksek promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabileceğini belirten Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş, "Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur." dedi.

Taahhüt süresi ile ilgili olarak emekli vatandaşın dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise, almış olduğu promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra, kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri gerekiyor.

emeklifoto1.jpg

Birden fazla emekli maaş alanlar da ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecek. Örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar, dul maaşından dolayı bir promosyon alabilir. Kendileri de emekliyse o zaman kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkün oluyor.

Uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişinin yaralanacağı belirtiliyor. Kamu bankaları haricinde özel bankalardan da promosyon alınabiliyor.

emekli-foto.jpg

ERDOĞAN'DAN PROMOSYON AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emeklilerin maaşları ile ilgili seyyanen zam beklentisine karşılık, "Emeklilerimize banka promosyonu, tek seferlik ikramiye ve bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi şeklinde desteklerde bulunuyoruz." açıklaması yapmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.