Ev tutacaklar dikkat! Bu tuzaklara düşmeyin..

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler gidecekleri şehirde ev aramaya başladı. Artık kira fiyatları ve kiralık ev stoklarının kısıtlı olmasından dolayı dolandırıcılara fırsat doğru.

Ev tutacaklar dikkat! Bu tuzaklara düşmeyin..
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

İnternetteki kiralık ev ilanları dolandırıcıların yeni hedefi oldu. İnternet üzerinden farklı isimlerle ev ilanları yayınlayarak insanları dolandırmaya çalışıyorlar. anadolugazete.com.tr olarak kaparo dolandırıcılığıyla ilgili araştırma haberimizi sizler için derledik.

BAHANE AYNI, İSİMLER FARKLI

Aynı ev, ilan sitelerinde üç ay içerisinde üç farklı isimle ilana koyuldu. İlan dolandırıcıları kendilerine ulaşan insanlardan kaparo isteyerek yeni bir dolandırıcılık yöntemi belirledi. Ev arayan onlarca insan bu tuzağa düşüyor. Genellikle piyasanın altında fiyatlarla insanlara cazip gelebilecek evlerin görüntülerini kullanan dolandırıcılar, farklı numara ve isimlerle ev arayanların karşısına çıkıyor. Dolandırıcıların taktiği aynı ama kullandıkları isimler ve numaralar farklı oluyor.

ANADOLUGAZETE.COM.TR DOLANRICILIĞI DEŞİFRE ETTİ

anadolugazete.com.tr’nin ulaştığı bir ilan sahibi, üç farklı telefon numarası ve isim kullanarak aynı dolandırıcılık yöntemini uygulamaya çalışırken fark edildi.

Dolandırıcılık olayı şöyle işliyor: Evi tutmak için ulaştığınızda sizlere farklı sebepler sunarak şehir dışında olduklarını ve üç dört gün içinde döneceğini belirterek 'Dilerseniz kaparo göndererek evi tutabileceğinizi' söylüyorlar. Evi beğenip kapora yatırdıktan sonra dolandırıldığınızı fark ediyorsunuz.

İşte yaşanan diyaloglar:

d1.jpgd2.jpgd3.jpgd4.jpg

SÖYLEDİKLERİ İSİMİ UNUTUYORLAR

idris2.jpgidris.jpg

PROFİL FOTOĞRAFLARINI DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILARININ SAYFALARINDAN ÇALIYORLAR

pp.jpg

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.