Gram altın uçuyor: Güne yükselişle başladı

Gram altın 1550 TL'den işlem görüyor.

Gram altın uçuyor: Güne yükselişle başladı
Yayınlanma:

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlayarak 1.550 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki artışa paralel olarak altının gram fiyatı yükseliş kaydetmiş ve günü yüzde 4,5 artışla 1.531 liradan tamamlamıştı. Yeni güne de değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,2 üzerinde 1.550 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın ise 2.550 lira, Cumhuriyet altını ise 10.290 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dün yüzde 1 düşüşle günü 1.914 dolardan tamamladıktan sonra şu anda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.917 dolardan alıcı buluyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın bu yıl iki kez faiz artırımına gitme ihtimalinin güçlenmesinin altının ons fiyatını baskıladığını belirtiyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'deki sunumunda, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin faiz oranlarını bu yıl yeniden ve belki de 2 kez daha artırmanın uygun olabileceği görüşünde olduğunu ifade etti.

Analistler, piyasalarda Fed'in gelecek ay politika faizini artırma ihtimalinin yüzde 77 olduğunu ve yıl sonuna kadar faiz oranlarını yüzde 5,50-5,75 seviyelerine çıkarabileceği ihtimalinin güçlendiğini belirtiyor. Altın ons fiyatında teknik açıdan 1.900 ve 1.880 doların destek, 1.930 ve 1.950 doların ise direnç seviyeleri olarak takip ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.