Güvenli Ödeme Sistemi başlıyor: Dolandırıcılık ve hırsızlık engellenecek

Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül Cuma günü itibariyle zorunlu olacak. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, uygulama sayesinde internet dolandırıcılığının ve kapora hırsızlığının önüne geçileceğini söyledi.

Güvenli Ödeme Sistemi başlıyor: Dolandırıcılık ve hırsızlık engellenecek
Yayınlanma:

İkinci el araç alım ve satımlarda meydana gelen dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarının engellenmesi için harekete geçen Ticaret Bakanlığı, Güvenli Ödeme Sistemi'ni zorunlu hale getiriyor. 27 Eylül Cuma günü itibariyle zorunlu olacak uygulama sayesinde ikinci el araç alım satımları daha güvenli hale gelecek.

DOLANDIRICILIK VE HIRSIZLIK ENGELLENECEK

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Güvenli Ödeme Sistemi hakkında, "Uygulamayla özellikle internet dolandırıcılığıyla kapora hırsızlığının önüne geçilecek. Sistem, aracı satanın satışını vermemesi, alan kişinin de bedelini ödememesi sebebiyle hayata geçirildi. İnternet sitelerinde bunlarla ilgili yolsuzluklar yapıldığı için şahıslar arası çıkmış garantili satış işlemi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Güvenli Ödeme Sistemi sayesinde nakit taşıma, sahte para ve ücretin ödenmemesi gibi riskler ortadan kalkacak. Böylece ikinci el araç piyasasında güven ortamı sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.