İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor: Ortalama otomobil fiyatı ne kadar?

İkinci el otomobil pazarında fiyat düşüşü devam ediyor. Sahibinden.com verilerini kullanarak hazırlanan BETAM'ın "Otomobil Piyasası Görünümü" raporuna göre, Temmuz ayında ikinci el otomobile olan talep artmasına rağmen fiyatlar gerilemeye devam etti.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş devam ediyor: Ortalama otomobil fiyatı ne kadar?
Yayınlanma:

Böylece, fiyatlardaki reel düşüş art arda 13. aya ulaştı.

TALEP ARTIŞINA RAĞMEN FİYATLAR DÜŞÜYOR

Rapora göre, Temmuz ayında otomobil talep endeksi Haziran ayına kıyasla yüzde 30,9; geçen yılın Temmuz ayına kıyasla ise yüzde 5,7 oranında arttı. Ancak, enflasyondan arındırılmış fiyat artışını gösteren "reel fiyat endeksi" bir önceki aya göre yüzde 4,1 düştü. Ortalama otomobil fiyatları da bir önceki aya göre gerileyerek Haziran ayında 871 bin 156 TL iken, Temmuz ayında 862 bin 232 TL'ye indi.

images-9.jpeg

PİYASADA CANLILIK AZALIYOR

Otomobil piyasasında canlılık göstergelerinden biri olan "satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı", Temmuz ayında 4,6 puan düşerek yüzde 19,5 oldu. Diğer bir canlılık ölçütü olan ve satılık otomobil ilanlarının ne kadar süre yayında kaldığını gösteren "kapatılan ilan yaşı" ise bir önceki aya göre 1,8 gün uzayarak 25,6 güne çıktı.

images-11.jpeg

Bu veriler, ikinci el otomobil pazarında talep artmasına rağmen fiyatların neden düşmeye devam ettiğini ve piyasanın canlılık göstergelerinin ne durumda olduğunu anlamak için önemli ipuçları sunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.