İkinci el otomobilde fiyatlar artıyor

MODER Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, önceki yıllara göre satış adetlerinde ve fiyatlarda artış beklediklerini kaydetti.

İkinci el otomobilde fiyatlar artıyor
Yayınlanma:

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, Mersin'deki ikinci el otomobil piyasasının durumu ve 2024 beklentileri hakkında değerlendirmede bulundu. 2023'teki durgunluktan sonra, Mersin ve Türkiye'deki ikinci el otomobil piyasasında, geçmiş yıllara göre satış adetlerinde ve fiyatlarda artış beklediklerini ifade etti.

Kış, sektör analistleri ve piyasa gözlemcilerinin fiyatlarda yükseliş trendinin kaçınılmaz olduğu uyarılarına dikkat çekti. 2024'ün alıcılar ve satıcılar için stratejik planlamanın önemli olduğunu belirten Kış, tüketicilere yıl sonu kampanyalarını takip etmelerini ve uygun fırsatları değerlendirmelerini tavsiye etti. Kış, ayrıca kısa vadeli araç alımı düşünenlerin hızlı hareket etmelerini önerdi, çünkü fiyatların kış modundan çıkılmasıyla birlikte artmasının beklendiğini söyledi.

Gürsoy Grup İkinci El Satış Müdürü İsmail Ökten, 2023'te Türkiye'de 8 milyon 823 bin 288 adet otomobil ve hafif ticari araç satışının gerçekleştiğini belirtti. Mersin'in 214 bin 356 adetle yüzde 2,43 penetrasyon oranına sahip olduğunu vurgulayan Ökten, Mersin'in ikinci el otomobil piyasasının hacimli ve potansiyeli yüksek olduğunu söyledi. 2024'te araç fiyatlarının, döviz kuru arttıkça yükseleceğini ifade eden Ökten, ihtiyaç sahiplerinin araç alımına yönelmeleri gerektiğini belirtti ve yetki belgesine sahip işletmeler için Pazar Arama stratejisinin önemine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.