İslam Memiş'ten altın, dolar ve gümüş uyarısı

Finans ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları için dikkat çeken bir tahminde bulundu.

İslam Memiş'ten altın, dolar ve gümüş uyarısı
Yayınlanma:

Memiş, Eylül ayına işaret ederek, gram altının 3000-3500 lira bandına ulaşabileceğini belirtti. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyalinin piyasalardaki potansiyel etkilerine de değindi.

ALTIN VE BORSA TAHMİNLERİ

YouTube kanalında yaptığı değerlendirmelerde yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, Borsa İstanbul'un son durumu hakkında da bilgiler verdi. "Borsa İstanbul, 9668 puandan günü tamamladı. Yüzde 2.5 düşüşle haftayı kapattı. Biz Borsa İstanbul'da 9400 puan beklentimizi açıklamıştık ve fiyatlar bizi haklı çıkarmaya devam ediyor" diyen Memiş, borsadaki gelişmelerle ilgili sinyalleri paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

Aynı zamanda gümüş ve altın gibi değerli metallerde beklemeye devam ettiklerini belirten Memiş, yatırımcılara altın ve borsa arasında strateji geliştirmeleri gerektiğini hatırlattı.

DOLAR VE ULUSLARARASI PİYASALARA İLİŞKİN YORUMLAR

Memiş, dolar kuru ve serbest piyasalar arasındaki fark konusunda da uyarılarda bulundu. "Dolar kuru 33.96 TL seviyesinde. Serbest piyasalarda ise 34 lira üzeri bir kur var. Resmi kur ile serbest piyasalar arasında bir makas aralığı bulunuyor. Önümüzdeki haftadan itibaren resmi kurla serbest piyasa kurlarının yine entegre olacağını söyleyebilirim" dedi.

Doların uluslararası piyasalardaki değer kaybına da dikkat çeken Memiş, "Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası dolar değer kaybetti. Dolar endeksi için 92 tahminim vardı, bunun arkasındayım" ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN VE GELECEK BEKLENTİLERİ

Ons altın fiyatlarındaki dalgalanmaları da değerlendiren Memiş, "Ons altın 2510 dolar seviyesinde. Bu hafta 2470 dolara kadar gerileyen bir ons altın gördük. Bu hafta bu düşüşü bekliyorduk ve gerçekleşti. Şu an 2520 dolar direnci var, aşağıda ise 2497 dolar desteği bulunuyor" dedi.

Gram altın içinse Eylül ayı beklentisinin oldukça yüksek olduğunu belirten Memiş, "Kapalıçarşı'da gram altın 2806 lira seviyesinde. 2813 lirayı görerek tarihi bir rekor kırdı. Eylül ayında 2830-2880 lira aralığını göreceğimizi tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, elinde altın bulunduran yatırımcılara da tavsiyelerde bulunarak, altının değerinin artmaya devam edeceğini ve ellerindeki altını tutmaya devam etmelerini önerdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.