JPMorgan: Türk Lirası değer kazanacak!

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan'ın yayımladığı son raporda, Türk Lirası'nın 2024'te değer kazanma potansiyeline dikkat çekildi.

JPMorgan: Türk Lirası değer kazanacak!
Yayınlanma:

JPMorgan'ın gelişmekte olan piyasalar için öngördüğü ana beklentiler arasında TL'de artışın öne çıktığı belirtildi.

Raporda, Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Güney Afrika ve İsrail'e de vurgu yapılarak, 2024'ün "toparlanma" temasıyla işaretlendiği ifade edildi. Bankanın açıklamasında, TL'nin dolar karşısında değer kazanacağına işaret edilerek, "TL ağırlığını artır" tavsiyesi verildi. JPMorgan, bu bağlamda 6 ay vadeli USDTRY forward işlemlerini önerdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada da Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybetme sürecinin sona erdiğini belirttiği hatırlatıldı. Erdoğan, Türk Lirası'nın reel olarak değer kazanma potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulamıştı.

JPMorgan'ın raporu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmesi, TL'nin geleceği ve yatırımcıların beklentileri açısından önemli bir noktada birleşiyor. Türk Lirası'nın değer kazanma potansiyeline yönelik bu olumlu değerlendirmeler, ekonomi çevrelerinde yakından takip ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.