Süt ürünleri enflasyonla yarışıyor. Vatandaş peynir alırken iki kere düşünüyor!..

Süt ürünlerinin fiyatında yaşanan artış vatandaşı yordu!.. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan peynir ve peynir çeşitleri de cep yakıyor. Çoğu aile çocuklarına yeteri kadar peynir alamamaktan dertli...

Süt ürünleri enflasyonla yarışıyor. Vatandaş peynir alırken iki kere düşünüyor!..
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Çiğ süt fiyatının serbest piyasada 25 liraya yükselmesi süt ürünleri ve başta peynir ile peynir çeşitlerine zam gelmesine neden oldu. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan peynir lükse kaçmaya başladı! Koyun, inek, kaşar, lor ve süzme peynir gibi birçok çeşit peynire artık vatandaşlar ulaşamaz oldu.

whatsapp-image-2022-12-05-at-142712-1670239695.jpeg

Peynir fiyatı yükselmeye devam ediyor. Sofraların vazgeçilmez ürünü olan peynirin Başkent Ankara'da ünlü zincir marketlerde ve dükkânlarda fiyatı değişiklik gösteriyor.

anadolugazete.com.tr olarak vatandaşların severek tükettiği peynir ve peynir çeşitlerini okuyucularımız için araştırdık.

KAHVALTILARIN VAZGEÇİLMEZİ PEYNİR CEP YAKIYOR!

Zincir marketlerde peynirin kilosu 150 ile 300 lira arasında, kuru inek peyniri ise 150-300 lira, koyun peyniri ise 200-330 lira ortalama ile satılıyor. Eski kaşar peyniri ise 280-330 liradan tüketiciyle buluşuyor.

EN UCUZ PEYNİR: LOR!

Zincir marketlerde en uygun fiyatlı peynir ise lor peyniri. Lor peynirinin kilogramı 110-120 lira arasında değişiyor.

PEYNİRE NEDEN ZAM GELİYOR?

Hammadde (çiğ süt), akaryakıt, teçhizat ürünleri, işçi giderleri (sigorta) gibi birçok kaleme gelen zam üreticileri direkt etkiliyor. Çiğ süt üreticileri özellikle yem, gübre, akaryakıt ve işçi giderlerinden dert yanıyor. Çiğ süte gelen zam peynir fiyatına direkt yansıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.