Kırmızı ete gelen zam hem vatandaşı hem de kasapları etkiledi

Her ramazan öncesi fırsatçılığın arttığına dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, bu yıl yaşanan fiyat artışlarından dolayı kasap esnafın da olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

Kırmızı ete gelen zam hem vatandaşı hem de kasapları etkiledi
Yayınlanma:

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, her yıl ramazandan bir hafta önce kırmızı et fiyatlarına zam geldiğini belirtti.

Yardımcı, bu yıl spekülatörlerin, aracıların ve bazı büyük et tedarikçilerinin fiyatları anormal bir şekilde et fiyatlarının artırdığını ifade etti.

"ET SATIŞLARINDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ OLDU"

Her ramazan öncesi fırsatçılığın arttığına dikkat çeken Yardımcı, bu yıl yaşanan fiyat artışlarından dolayı kasap esnafın da olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

Vatandaşın alım gücünün düşük olduğunu belirten Yardımcı, et satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığına dikkati çekerek, "Rekabet Kurumu'nun kırmızı et sektöründeki çalışmalarının bu süreçte önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Fırsatçılığın engellenmesi gerektiğine vurgu yapan Yardımcı, büyük firmaların ve et tedarikçilerinin fiyatları artırdığında daha önceden para cezaları uygulandığını anımsattı.

Osman Yardımcı, Türkiye'de yeterli miktarda hayvan varlığı ve kırmızı et bulunduğunu vurgulayarak, üreticinin, kasabın ve vatandaşın korunması gerektiğini ifade etti.

Ramazan döneminde kırmızı ette fiyat artışı yapanlara karşı müdahale etmek gerektiğini belirten Yardımcı, "Eğer müdahale edilmezse büyük firmalar bu durumu sürekli fırsata çevirebilir." dedi.

"KIRMIZI ETİN BESİN DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEK"

Kırmızı etin besin değeri oldukça yüksek olduğunu belirten Yardımcı, kalsiyum, fosfor, A, B, D vitaminleri ve kan hücrelerini yenileyen tek mineral kırmızı ette olduğunu vurguladı.

Yardımcı," Federasyon olarak fiyat artışı yapan spekülatörlere fırsat vermeyeceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızın ramazanda rahatlıkla kırmızı ete ulaşabilmesidir. Bu nedenle bize iletilen tüm şikayetleri ilgili birimlere aktarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.