Konserve yapacak kadınlara kötü haber! Domates cep yakıyor!

Ankara’da ünlü zincir marketlerde 1 kilogram domatesin fiyatı 50 liraya yükselirken, 1 kilogram kırmızı biberin fiyatı ise 90 liraya çıktı.

Konserve yapacak kadınlara kötü haber! Domates cep yakıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yüksek enflasyon, nakliye, akaryakıt ve işçi giderleri gıda sektörünü olumsuz etkiledi. Bu durum gıda ürünlerine zam gelmesine neden oldu. Gıda fiyatlarındaki artıştan sebze ve meyve de nasibini aldı. Domates, salatalık, fasulye, kabak, patlıcan, biber ve bamya gibi sebze ve meyveler tezgahlarda yerini aldı. Ürünlerin çok çeşit olması fiyatlardaki düşüşü de beraberinde getirmedi. Domates ve kırmızı biber gibi sebzeler cep yakıyor.

begu9pib.jpg

DOMATES CEP YAKIYOR!

Yaz mevsiminde salataların vazgeçilmezi olan domates, fiyatıyla vatandaşları üzüyor. 1 kilogram domatesin fiyatı ünlü zincir marketlerde 50 liraya yükselirken, 1 kilogram kırmızı biberin fiyatı ise 90 liraya çıktı.

KONSERVE YAPACAKLARA KÖTÜ HABER!

Kış için hazırlık yapan ev kadınları domatesin fiyatından dert yanıyor. Konserve yapan kadınlar, 1 kilogram domatesin fiyatının 50 liraya yükselmesinden şikayet ederek, "Kışın yemek için domates konservesi yapıyoruz. 1 kilogram domatesten 3 kavanoz konserve çıkmaz. En kötü 10 kilo domates alınıyor. 10 kilogram domates almaya kalksak 500 lira ödeyeceğiz." dediler.

PAZARDA CEP YAKIYOR!

Ünlü zincir marketlerde sebze- meyveler semt pazarlarına göre daha pahalıya satılıyor. Bu durumda vatandaşı pazarlara yöneltti. Ancak pazarlarda da durum çok farklı değil.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.