Kredi kartında komisyonu vatandaştan isteyene ceza

Bankaların komisyon oranlarını gerekçe göstererek kredi kartıyla yapılan ödemelerde komisyon miktarını talep eden işletmelere ceza kesiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de bu konu hakkında açıklama geldi.

Kredi kartında komisyonu vatandaştan isteyene ceza
Yayınlanma:

Kredi kartıyla ödemeyi kabul etmeyen ve kredi kartına fark isteyen işletmeler için harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, banka komisyon oranlarını gerekçe göstererek kartla ödemelerde komisyon ücreti talep eden işletmelere ceza verildiğini açıkladı.

VATANDAŞ İHBAR EDEBİLİR

Bakan Şimşek, "Bu kapsamda, kendisine banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunulmayan ya da yüksek tutarlı fark istenen vatandaşların bunu Gelir İdaremize ihbar etmesi durumunda, denetim yapılarak gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Vatandaşlar, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması, BİP ya da Whatsapp gibi farklı kanallardan ihbarda bulunabilir" ifadelerini kullandı.

KARTLA ÖDEME İMKANI SUNMAYANLARA DA CEZA

Mehmet Şimşek, banka veya kredi kartıyla ödeme imkanı sunmayan ve ödemenin nakit yapılmasını isteyen işletmelere de ceza verildiğini söyledi. Şimşek, "Tahsilatlarında banka kartı veya kredi kartıyla ödeme imkanı sunmayan mükelleflere özel usulsüzlük cezaları kesiliyor" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.