Mark Mobius: "Nakit Tutmak İçin Doğru Zaman"

Ünlü yatırımcı ve Mobius Capital Partners CEO'su Mark Mobius, pazartesi günü borsalarda yaşanan sert düşüşlerin, küresel ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Mark Mobius: "Nakit Tutmak İçin Doğru Zaman"
Yayınlanma:

Mobius, bu tür düşüşlerin sadece teknik bir sorun olmadığını, aksine yaklaşan daha büyük ekonomik sorunların habercisi olabileceğini vurguladı.

Mobius, The Economic Times'a yaptığı açıklamada, dünya genelinde artan jeopolitik gerginlikler ve ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerinin piyasalar üzerinde belirsizlik yarattığını söyledi. Özellikle Japonya'daki ekonomik durumun, küresel piyasalarda bir domino etkisi yaratarak ABD borsalarındaki düşüşü tetiklediğini belirtti. Bu durumun, hisse senedi piyasalarında daha fazla düşüşe yol açabileceğini öngören Mobius, yatırımcıları uyardı.

Mobius, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para arzında son yıllarda yaptığı dramatik azaltmanın ekonomik yavaşlama sinyalleri verdiğini ifade etti. "Şimdi bu azalmanın etkilerini hissediyoruz," diyen Mobius, para arzındaki sınırlamaların küresel ekonomi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Yatırımcılara yönelik tavsiyelerde bulunan Mobius, portföylerin en az yüzde 20'sinin nakit olarak tutulmasının önemine değindi. Bu stratejinin, gelecekte ortaya çıkabilecek yatırım fırsatları için iyi bir hazırlık olacağını belirten Mobius, "Hisse senedi piyasasındaki bozulmalar, genellikle gerçek ekonomik etkiler görülmeden önce sinyaldir. Biraz nakit bulundurmak her zaman iyi bir fikirdir," dedi.

Mobius'un bu uyarıları, küresel piyasalarda belirsizliklerin arttığı bir dönemde yatırımcılar için yol gösterici nitelikte.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.