Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak.

Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak!
Yayınlanma:

Ekonomik beklentiler ve piyasa dinamiklerinin etkisiyle merakla beklenen faiz kararı, saat 14.00'te kamuoyuna açıklanacak.

Geçtiğimiz ay yapılan PPK toplantısında, politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Bu karar, ekonomik dengeler ve enflasyon hedefleri çerçevesinde alınmış ve piyasalarda önemli yankı uyandırmıştı. Bugün açıklanacak olan faiz kararı, ekonomik göstergeler üzerinde belirleyici bir rol oynayacak.

PİYASA BEKLENTİLERİ NE YÖNDE?

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, bu ay sonu için politika faizi beklentisi yine yüzde 50 olarak öngörülüyor. Ancak, önümüzdeki üç aylık dönemde bu oranın düşmesi bekleniyor. Ankete katılanların üç ay sonrası için politika faizi beklentisi yüzde 48,10’a gerilemiş durumda. Bu da, önümüzdeki dönemde Merkez Bankası’nın daha ılımlı bir para politikası izleyebileceği sinyallerini veriyor.

UZUN VADELİ BEKLENTİLERDE DÜŞÜŞ EĞİLİMİ

12 ay sonrası için yapılan tahminler ise faiz oranlarındaki düşüş beklentisini daha net ortaya koyuyor. Geçen ay yapılan anketlerde yüzde 34,57 olan 12 ay sonrası politika faizi beklentisi, bu ay yüzde 33,30’a düştü.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.