Merkez Bankası rezervleri arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Merkez Bankası'nın altın ve döviz rezervlerinde önemli artışlar yaşandı.

Merkez Bankası rezervleri arttı!
Yayınlanma:

TCMB'nin altın rezervleri geçtiğimiz hafta 58 milyar 769 milyon dolara yükselirken, döviz rezervleri ise 94 milyar 146 milyon dolara çıktı. Böylece, toplam rezervler 152 milyar 915 milyon dolara ulaşarak dikkat çekici bir seviyeye geldi. Bir haftalık dönemdeki toplam rezerv artışı 2 milyar 682 milyon dolar olarak gerçekleşti.

YABANCI YATIRIMCI GELİYOR

Bu dönemde yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisi de gözlerden kaçmadı. Özellikle Türk tahvillerine olan talep, son altı ayın en hızlı alımı olarak kayıtlara geçti. Yabancı yatırımcılar, bir haftada 1 milyar 414 milyon dolarlık Türk tahvili satın aldı.

KKM’DEN ÇIKIŞLAR SÜRÜYOR

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki azalma eğilimi sürüyor. Geçtiğimiz hafta KKM hesaplarından 55 milyar liranın üzerinde bir çıkış gerçekleşti ve hesap büyüklüğü 1 trilyon 660 milyar lira seviyelerine geriledi. KKM hesaplarından çıkışların devam etmesi, yatırımcıların dövize yönelme eğilimi olarak değerlendiriliyor (TRTHABER)

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.