Oda Başkanı Mehmet Aztekin konuştu: Ankara'daki lokantacı esnafı tarifeye uyuyor!

Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, birkaç işletme yüzünden tüm işletmelerin zan altında kaldığını dile getirerek, "Odamıza kayıtlı esnafımız fiyat tarifesini uyguluyor." dedi.

Oda Başkanı Mehmet Aztekin konuştu: Ankara'daki lokantacı esnafı tarifeye uyuyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ticaret Bakanlığının lokanta, kafe ve pastaneler için aldığı önlemler Resmi Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Karara göre, işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu olacak. Uygulama 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. Bu konuya ilişkin anadolugazete.com.tr'ye konuşan Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, Ankara'da odaya kayıtlı olan lokantacı esnafının fiyat tarifesine uyduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-12-20-at-21-51-54.png

LOKANTACI ESNAFI TARİFEYE UYUYOR!

Birkaç işletme yüzünden tüm işletmelerin zan altında kaldığını vurgulayan Aztekin, "Odamıza kayıtlı esnafımız, fiyat tarifesini uyguluyor. Lokanta dükkanlarında tarife yer alıyor. Masalarda da menü bulunuyor. Dükkanında tarifesi olmayan esnafımız da 1 Ocak 2024 tarihine kadar tarifeyi işletmesinde bulundurur. Ancak bizim odamıza kayıtlı olan esnafımız fiyat tarifesine uyuyor." dedi.

ANKARA'DA DÖNERE ZAM GELECEK!

Fiyat tarifesinde 100 gram dönerin 240 TL olduğunu belirten Aztekin, şöyle konuştu:

"Benim dükkanımda 100 gram döner 150 TL. Müşteri gelsin diye dönerin fiyatını tarifenin altında uyguluyoruz. Ayakta kalmak için fiyat tarifesinin altında döneri satıyoruz. Odamıza kayıtlı esnafımız 100 gram döneri 240 liraya satabilir, ancak 240 liradan yükseğe satamaz. 100 gram döneri 240 liranın altında da satabilir. Yakın zamanda da dönere zam gelecek. Dönerin tarife fiyatı değişecek."

MALİYETLER ARTTI!

Odaya kayıtlı yaklaşık 2 bin 500 üyenin olduğunu belirten Aztekin, lokantacı esnafının zor durumda olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ankara’da lokantacı esnafı can çekişiyor. Lokantacı esnafı batıyor. Her şeye ardı arkasına zam geldi. Esnaf, gelen zamların altından kalkamıyor. Kira fiyatları uçtu. 5 bin liralık dükkânın kirası 15 bin TL oldu. Lokantacı esnafının temel hammaddesi un ve kırmızı et. Unun çuvalı bin liraya yaklaştı. Kırmızı etin fiyatı da arttı. Pide, lahmacun gibi ürünler taş fırında pişiyor. Oduna da zam geldi. 750 liralık odun 5 bin TL oldu. Esnaf sigortasını yatıramayacak duruma geldi.”

Başkan Aztekin, özellikle lokantacı esnafının salgın sürecinde çok büyük yara aldığını da sözlerine ekledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.