OVP'de kredi kartı limit ayarı

Ekonomide 2025-2027 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP), 5 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

OVP'de kredi kartı limit ayarı
Yayınlanma:

Güncellenmiş OVP, ekonomideki gelecek 3 yılın yönünü belirlerken, enflasyon, büyüme ve cari açık hedefleri gibi önemli başlıklara ilişkin ayrıntılar sundu. Programda, özellikle kredi kartı limitleriyle ilgili yapılacak düzenlemeler dikkat çekti.

Yeni OVP ile finansmana erişim hedefleri açıklandı ve üretim kapasitesini artırmak ile sanayi sektöründeki yatırımları desteklemek amacıyla seçici kredi uygulaması getirileceği belirtildi. Bu çerçevede, kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumunun artırılmasına yönelik adımlar atılacak.

Programda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonunun sağlanacağı ifade edildi. Bu entegrasyon sayesinde, kredi kartı limitlerinin daha şeffaf ve gerçekçi bir şekilde belirlenmesi hedefleniyor.

Mevcut uygulamada, kart sahiplerinin toplam kredi kartı limiti, ilk yıl aylık ortalama net gelirin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirin dört katını geçemiyor. Ancak, son dönemde bankaların bu limitlerin oldukça üzerinde kredi kartı limitleri verdiği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz mart ayında bankaların kredi kartı limitlerini belirlerken mevcut kurallara uymaları gerektiğini vurgulamıştı. Yeni düzenlemelerle birlikte, bu kuralların daha sıkı uygulanması ve kredi kartı limitlerinin gelirle uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Yeni OVP ile birlikte, bu düzenlemelerin nasıl hayata geçirileceği ve ekonomiye etkileri merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.