Prim eksiği olanlara sevindirici haber: SGK'dan toplu para imkanı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik hayalleri kuran ancak prim günü eksikliği nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için önemli bir düzenlemeyi devreye soktu.

Prim eksiği olanlara sevindirici haber: SGK'dan toplu para imkanı
Yayınlanma:

Yeni düzenlemeye göre, eksik prim günleri nedeniyle emeklilik hakkını elde edemeyen bireyler, belirli koşulları sağladıkları takdirde birikmiş primlerini toplu olarak geri alabilecek.

"B PLANI" İLE PRİM EKSİKLİĞİ OLANLARA EMEKLİLİK ŞANSI

1999 öncesi sigortalı olan veya bu tarihe kadar borçlanma yoluyla sigortalılık süresini tamamlayan vatandaşlar, gerekli prim ve yıl şartlarını yerine getirirlerse emeklilik hakkına sahip olabiliyorlar. Ancak, prim gününü tamamlayamayanlar için SGK, "B Planı" adı verilen bir düzenleme ile toplu para iadesi imkanı sunuyor. Bu yeni düzenleme, özellikle prim eksiği nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

images-69.jpeg

KISMİ EMEKLİLİK İÇİN GEREKLİ PRİM GÜN SAYILARI

SSK kapsamında çalışanlar için gereken prim gün sayısı 5.000 ile 5.975 arasında değişirken, Bağ-Kur'lu esnaf ve memurlar için kadınlarda 7.200, erkeklerde ise 9.000 gün olarak belirlenmiş durumda. Kısmi emeklilik hakkı elde etmek isteyen SSK'lıların en az 3.600, Bağ-Kur'luların ise 5.400 gün prim ödemiş olması gerekiyor.

images-68.jpeg

TOPLU PARA İADESİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Bu yeni düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların, öncelikle aktif olarak çalışmıyor olması gerekiyor. Ayrıca, emekli aylığı için gerekli diğer koşulları da sağlayamamış olmaları şartı aranıyor. Bu koşulları karşılayan sigortalılar, SGK'ya başvurarak birikmiş primlerini toplu olarak geri alabilecekler.

Yeni düzenleme, emeklilik için prim gününü tamamlayamayan ve bu nedenle mağdur olan binlerce vatandaş için umut verici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenler için detaylar ve başvuru süreçleri, SGK'nın resmi kanalları üzerinden takip edilebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.