Rekabet Kurulu'ndan Şişecam'a inceleme

Rekabet Kurumu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (Şişecam) ve iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. hakkında cam geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren teşebbüsleri zorlaştırdığı iddiasıyla bir soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu'ndan Şişecam'a inceleme
Yayınlanma:

Rekabet Kurulu'nun 2021 yılında yaptığı ön araştırma sonucunda, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan taahhütlerin bağlayıcı hale getirilmesi gerektiği belirlendi.

Bu bağlamda, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü'nün taahhütlerine uygun davranılıp davranılmadığını ve bildirim yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediğini inceleyen Kurul, elde ettiği bulguları ciddi buldu ve Şişecam ve çevre sistemleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Ayrıca, yapılan yerinde incelemeler sonucunda çevre sistemleri ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında cam kırığı fiyatlarını birlikte tespit etmek, rekabeti kısıtlamak amacıyla bölge ve müşteri paylaşımı yapmak, ayrıca rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmedikleri soruşturulacak. Bu doğrultuda Rekabet Kurumu, söz konusu firmalar hakkında doğrudan soruşturma açılması kararını almıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.