Sigaraya zam mı geldi? Sigara zam mı ne kadar?

Sigara kullanan vatandaşlar sigaraya zam gelip gelmediğini merak ediyor. Peki, sigaraya zam mı geldi? Sigara zam mı ne kadar? İşte bu soruların yanıtı haberimizde...

Sigaraya zam mı geldi? Sigara zam mı ne kadar?
Yayınlanma:

Yüksek enflasyon, artan maliyetler ve işçi giderleri gibi birçok kaleme gelem zam nedeniyle son aylarda hemen hemen her ürüne zam geldi. Birçok kalemde artış yaşanırken sigara fiyatlarına zam gelmeye başladı. Zamlı sigara fiyatları sorgulanmaya başladı. Peki, zamlı sigara fiyatları kaç TL? En ucuz ve pahalı sigara ne kadar oldu? İşte detaylar...

Sigara fiyatlarına ÖTV zammı gündeme oturdu. Sigaraya zam haberleri takip edilirken zamlı sigara fiyatları sosyal medyadan paylaşılmaya başladı.

Güncellenen maktu ÖTV tutarları, her yıl 3 Ocak ve 3 Temmuz'da TÜİK verisinin ilanı saatinden kısa süre sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. 2024'ün 6 aylık (ocak-haziran) döneminde yurt içi üretici fiyat artışı yüzde 19,49 oldu. Akaryakıt, alkollü içecekler ve tütün mamulleri ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış yapıldı. ÖTV tutarlarının artırılması sonrası sigaradan ilk zam haberi geldi. Sigaraya 9-10 TL zam yapıldı.

SİGARAYA NE KADAR ZAM GELDİ?

Sigaraya 9 TL zam geçişi oldu. Bazı çeşitlerine 10 TL zam geldi. Temmuz ayındaki zamla birlikte grubun en pahalı sigarası 80 TL, en ucuz sigarası ise 71 TL oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.