Simitçiler Odası Başkanı Delibaş: Ülkenin günah keçisi simitçiler oldu

Hammadde, elektrik, su, kira ve işçi giderleri gibi birçok kalemde esnafın giderleri olduğunu belirten Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Ankara'da simidin fiyatı 20 lira olmalı. Esnaf nereye kadar zarar edecek? Ülkenin günah keçisi simitçiler oldu." dedi.

Simitçiler Odası Başkanı Delibaş: Ülkenin günah keçisi simitçiler oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara simidine geçtiğimiz günlerde yüzde 50 zam yapıldı böylece simidin fiyatı 10 liradan 15 liraya yükseldi. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, zam kararına artan maliyetleri gerekçe gösterdi.

Simidin yapımında kullanılan başta un, susam ve pekmez fiyatının sürekli arttığına işaret eden Delibaş, "Esnaf zammı para kazanmak için yapmadı. Simit özel bir ürün. Simidin 15 lira olması esnafı mutlu etmedi ancak bir nebze de olsa esnafın ayakta durabilmesi için can suyu oldu." dedi.

"SİMİT 20 LİRA OLMALI"

Delibaş, simidin 15 lira olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Ankara'da simidin fiyatı 20 lira olmalı. Simidin hakkı 20 lira. Maliyetler artınca ister istemez simidin kalitesi düşüyor. Esnaf nereye kadar zarar edecek? Ankara simidinin malzemesiyle oynanmaması gerekiyor. Una zam geldi. Her şeye zam gelirken simidin sabit fiyatta durması ne kadar mantıklı?" diye sitem etti.

untitled-1.jpg

Dükkân kiralarının çok arttığını, bu durumun esnafı mağdur ettiğini ifade eden Delibaş, "Kiralar çok yüksek, yüzde 400 zam geldi. Maliyetler çok arttı, kâr marjımız yüzde 10'un altında düştü. Mücadele veriyoruz. Esnaf ayakta kalmak için çaba sarf ediyor. Danıştay'a dava açtık. 5 ay oldu. Elimizi ayağımızı bağladılar." diye konuştu.

SİMİTÇİLER MAĞDUR!

Hammadde, elektrik, su, kira ve işçi giderleri gibi birçok kalemde esnafın giderleri olduğunu belirten Delibaş, şöyle konuştu:

"Simit Türkiye'nin sorunu oldu. Simidin hakkını vermek gerekiyor. Esnafımız simidi kaliteli üretti. O yüzden "Ankara simidi" oldu. Ekmek ile simidi aynı kefeye sokan zihniyeti anlamıyoruz. Simidi ekmek ile bir tutamazsınız."

"ÜLKENİN GÜNAH KEÇİSİ SİMİTÇİLER OLDU!"

Simitçilerin kullandığı çoğu ekipmanın ithal olduğunu belirten Delibaş, "Ekipman almak artık hayal oldu. Simitçi dükkânı açmak 4-5 milyonu buluyor. Esnaf, para kazanmayınca kepenk indirecek. Ülkenin günah keçisi simitçiler oldu." dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.