SPK'dan iki halka arz onayı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir dizi halka arz ve sermaye artırımı başvurusunu onayladı, ayrıca bazı şirketlere yönelik suç duyuruları ve idari para cezaları belirledi.

SPK'dan iki halka arz onayı
Yayınlanma:

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ ile Onur Yüksek Teknoloji AŞ'nin ilk halka arzlarını, pay başına sırasıyla 28 ve 49,50 liradan onaylayan SPK, ayrıca Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi AŞ, Zedur Enerji Elektrik Üretim AŞ ve Sanica Isı Sanayi AŞ'nin sermaye artırım başvurularına da onay verdi. Bununla birlikte, Sasa Polyester Sanayi AŞ ve Derlüks Yatırım Holding AŞ'nin tahsisli sermaye artırımı talepleri de kabul edildi.

Ayrıca, SPK, bir dizi faktoring şirketinin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı ve Trive Portföy Yönetimi AŞ Trive Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verdi.

Suç duyuruları ve idari para cezaları kapsamında ise Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye yönelik 12 milyon 707 bin 856,10 lira idari para cezası uygulandı ve izinsiz sermaye piyasası faaliyetlerine karışan kişilere suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla kaldıraçlı işlemler yaptırılan 54 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemler kararlaştırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.