Taksicilerden uyarı: TAG yolcu güvenliğini tehdit ediyor

Uzun zamandır İstanbul'da taksi esnafı ile TAG çalışanları arasında yaşanan tartışma Ankara'da da gündem olmaya başladı. Ankaralı taksi esnafı, TAG'ın yolcu güvenliğini tehdit ettiğini iddia ederek yasadışı olduğunu ve yasaklanması gerektiğini savunuyor.

Taksicilerden uyarı: TAG yolcu güvenliğini tehdit ediyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Ankara Çankaya'da taksi sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Burak Y., özellikle TAG Paylaşımlı Yolculuk uygulamasının yasa dışı taşımacılık faaliyetlerine dikkat çekti. Bu tür uygulamaların yasal denetimden uzak olduğunu belirten Burak Y., “Arabaların trafiğe çıkması için belli bir yaş sınırı var. Biz 8 yaşından büyük araçlara plaka takamıyoruz, ancak yasa dışı taşımacılık yapanlar 28-38 yaşındaki araçlarla bu işi yapıyorlar. Bu araçların güvenilirliği tartışmalı. Araçların muayenesi var mı, çürük mü bilemeyiz ama bizim araçlarımız sürekli denetim altında” ifadelerini kullandı.

www-anadolugazete-com-tr-20240919-235411-0000.jpg

TAG'DA DENETİMSİZLİK VAR

Yasa dışı taşımacılık yapanların mali yükümlülüklerden kaçındığını söyleyen Burak Y., “Bir aracın ortalama yıllık sigorta maliyeti 35-60 bin TL arasında. Biz ticari araçlar olarak her yıl muayeneye giriyoruz, ancak bu TAG ile yasa dışı çalışanlar yükümlülüklerden muaf. Sonuç olarak biz tüm kurallara uyarken, onlar denetim dışında hareket ediyorlar” dedi.

Ayrıca, taksi duraklarının belirli kurallara göre işlediğini belirten Burak Y., “Her durağın kendine göre kuralları vardır ve en önemli kural müşteri memnuniyetidir. Yasa dışı uygulamalarla çalışanların kime şikâyet edileceği bile belli değil. Bizim insanlarımız da yenilik meraklısı olduğu için bu tür uygulamaları deniyorlar ama işin güvenlik boyutunu göz ardı ediyorlar” diye konuştu.

www-anadolugazete-com-tr-20240919-235553-0000.jpg

"HÜKÜMETİN DESTEĞİNDEN GÜÇ ALIYORLAR!"

Burak Y., yasa dışı taşımacılık faaliyetlerinin arkasında siyasi bir güç olduğunu iddia ederek, “Bu tür uygulamaların AK Parti kanadından destek aldığı söyleniyor. Polisler eskiden bu yasa dışı çalışanlara ceza yazarken, şimdi bu durum değişti. Bu kişiler hükümetten güç alarak çalışıyorlar. Ancak bu yasa dışı faaliyetler oturursa, bizim işimiz biter. Ülkemizde zaten dolmuş, halk otobüsü, belediye otobüsü, ticari taksi ve metro var. Yani böyle bir uygulamaya ihtiyaç yok” şeklinde konuştu.

www-anadolugazete-com-tr-20240920-000836-0000.png

Son olarak, yasa dışı taşımacılığın güvenlik açısından büyük riskler taşıdığını belirten Burak Y., “Tanımadığınız bir aracın içine binmek ve o araçla bir yere gitmek büyük risk. Özellikle kadınlar için bu durum daha da tehlikeli. Yolda başınıza bir şey gelse, o araçta ne işiniz olduğunu kanıtlamak çok zor olur. Ancak takside her şey kayıt altında ve denetimli. Yolcuların güvenliği için bu tür riskli uygulamalardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Devamı gelecek...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.