Tatil planı yapanlara dolandırıcılık uyarısı: Rezervasyon tuzağına dikkat!

Ağustos ayında villa turizmine yönelik taleplerin artmasıyla dolandırıcılar da harekete geçti.

Tatil planı yapanlara dolandırıcılık uyarısı: Rezervasyon tuzağına dikkat!
Yayınlanma:

Sosyal medyada, TÜRSAB belgeli şirketlerin hesaplarını kopyalayarak sahte kiralama yapan kişilerin vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

Bu yıl turizm sektörü, Avrupa Futbol Şampiyonası ve Paris Olimpiyatları gibi büyük etkinlikler, ekonomik zorluklar ve bir büyük tur operatörünün iflası gibi sıkıntılarla mücadele ediyor. Antalya'nın Kaş ve Kalkan bölgeleri ile Muğla'nın Fethiye ilçesi, villa turizminin dolandırıcılık faaliyetlerinden olumsuz etkilendiği yerler arasında.

DOLANDIRICILIKTA TÜRSAB BELGELERİ KULLANILIYOR

Özellikle Instagram’da başkalarına ait villa fotoğraflarının ve diğer seyahat acentelerine ait TÜRSAB belgelerinin kullanıldığı dolandırıcılık olayları dikkat çekiyor. Ağustos ayıyla birlikte villa kiralama taleplerinde artış görülse de, eylül ayının ilk haftası için yoğun bir rezervasyon talebi bulunuyor. Bu durum, tüketicilerin dolandırıcılığa karşı dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TÜRVİB) Başkanı Erdal Okurgan, mayıs ayında villalarda düşük doluluk oranlarının olduğunu ancak Kurban Bayramı'ndan itibaren taleplerin arttığını ifade etti. Temmuz ortasından bu yana villa kiralamaya olan ilginin yükseldiğini belirten Okurgan, sezonun zorlu geçtiğini söyledi. Eylül başında okulların açılacak olmasından dolayı tatil talebinin artığını da sözlerine ekledi.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARILAR

Okurgan, en önemli sorunlardan birinin dolandırıcılar olduğuna dikkat çekerek, sahte Instagram hesapları üzerinden kiralama yapan dolandırıcıların arttığını belirtti. Antalya ve Bursa’da bu tür olayların tespit edildiğini vurgulayan Okurgan, misafirlere sosyal medya üzerinden kiralama yapmamaları ve belgeleri TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın web sitelerinden sorgulamalarını tavsiye etti.

Kalkan’daki deniz manzaralı 2+1 villaların gecelik fiyatlarının 4 bin 500 TL’den başladığını, 8 kişilik villaların ise 6-7 bin TL arasında değiştiğini belirten Okurgan, dolandırıcılık riskine karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.