TCMB, "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ni açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ağustos 2024 "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ni kamuoyuyla paylaştı. TCMB’nin temmuz ayındaki verilerine göre 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentilerinde piyasa katılımcıları ve reel sektör için gerileme görülürken, hanehalkı için ise yükseliş kaydedildi.

TCMB, "Sektörel Enflasyon Beklentileri"ni açıkladı
Yayınlanma:

Ağustos ayında TCMB’nin düzenlediği Piyasa Katılımcıları Anketi, İktisadi Yönelim Anketi ve TÜİK işbirliğiyle yürütülen Tüketici Eğilim Anketi sonuçlarına göre, piyasa katılımcıları ve reel sektörün 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri geriledi. Piyasa katılımcılarının enflasyon beklentisi, bir önceki aya göre 1,3 puan azalarak yüzde 28,7 seviyesine indi. Reel sektörün beklentisi ise 1,2 puanlık düşüşle yüzde 53,8’e geriledi.

HANEHALKI ENFLASYON BEKLENTİLERİNDE ARTIŞ

Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi ise yükseldi. Ağustos ayında hanehalkının yıllık enflasyon beklentisi 1,1 puan artışla yüzde 73,1 seviyesine ulaştı. Bu artış, hanehalkının enflasyondaki olası artışlara karşı daha temkinli yaklaştığını gösteriyor.

Bununla birlikte, gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranı da bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 29,6 seviyesine yükseldi.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.