Tescilli Maraş biberinde hasat zamanı
Kahramanmaraş'ın tescilli "Maraş biberi"nde hasat dönemi başladı. Tarlalardan tek tek toplanan biberler, sergilerde kurutulup işlendikten sonra sofraları süsleyecek.
Kahramanmaraş'ın tescilli "Maraş biberi"nde hasat dönemi başladı. Tarlalardan tek tek toplanan biberler, sergilerde kurutulup işlendikten sonra sofraları süsleyecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2003 yılında, ‘İşlenmiş ve işlenmemiş meyve ve sebzeler ile mantarlar’ ürün grubu adına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescillenen "Maraş biberi" 5 aylık zorlu serüvenin ardından hasat dönemine girdi.
Türk mutfağının vazgeçilmez tadı, aynı zamanda ilaç ve kimya sektöründe de kullanılan biber, tarlada toplandıktan sonra kurutulmaya bırakılıyor. Kurutulan biberler kentteki yaklaşık 50 tesiste yaprak, pul ve toz biber yapılıyor. Genellikle Dulkadiroğlu ve Pazarcık yörelerinde yetiştirilen Maraş biberi, aroması ve acılığı ile dikkat çekiyor. Üreticiler ise verimden memnun olduklarını ve devletten girdi maliyetleri konusunda destek beklediklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.