TOKİ'den ev ve iş yeri alanlara müjde: İndirim yapılacak

TOKİ'den ev ve iş yeri alanlara müjde geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim uygulanacağını açıkladı.

TOKİ'den ev ve iş yeri alanlara müjde: İndirim yapılacak
Yayınlanma:

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut ve iş yeri alanlar için indirim kampanyası başlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan kampanyaya ilişkin "Hayırlı olsun" açıklaması geldi.

Kampanyaya göre TOKİ'den ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlar, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

toki.jpg

BAŞVURULAR 23 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Sosyal medya hesabın üzerinden açıklama yapan Bakan Kurum, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine, ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası için başvuruların 23 Eylül'de başlayacağını açıkladı. Başvurular, 18 Ekim'e kadar yapılabilecek.

KAMPANYADAN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Yüzde 25 indirim kampanyasından kimlerin yararlanacağı da belli oldu. Buna göre, TOKİ'den 2023 Haziran sonuna kadar satılmış konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olanlar faydalanabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.