Turizmde istihdam rekoru

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektöründe istihdamın rekor seviyelere ulaştığını belirttiği önemli açıklamalarda bulundu.

Turizmde istihdam rekoru
Yayınlanma:

Haziran ayı itibarıyla turizm sektöründe çalışan sayısının 1.5 milyonu aştığını belirten Eresin, bu rakamın sektör adına tarihi bir rekor olduğunu ifade etti. Ağustos ayı verilerinin de turizmin büyüme trendini destekleyeceğini kaydeden Eresin, yıl sonunda çalışan sayısının 1.7 milyonu geçmesinin beklendiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve SGK işbirliğiyle düzenlenen toplantıda konuşan Eresin, turizmdeki istihdam artışının özellikle konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinde yoğunlaştığını belirtti. SGK verilerine göre, turizm sektörü ülke genelindeki toplam istihdamın yüzde 9’unu oluşturuyor ve işletme başına düşen çalışan sayısında diğer sektörlere göre açık ara önde yer alıyor.

Toplantıda, sektörün istihdam potansiyeli, çalışanların karşılaştığı sorunlar, mevzuat değişiklikleri ve teşvikler gibi konular da ele alındı. TÜROB üyesi otellerin üst düzey yetkililerinin katıldığı bu toplantıda, turizmin geleceği ve istihdamdaki olumlu gelişmeler değerlendirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.