Türkiye’de kredi kartı borçları rekor kırdı!

Türkiye’de bireysel borçlar konusunda yaşanan ciddi artış, hem vatandaşların hem de ülke ekonomisinin sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor. Özellikle batık kredi kartı borçlarındaki hızlı yükseliş dikkat çekici boyutlara ulaştı. İşte detaylar:

Türkiye’de kredi kartı borçları rekor kırdı!
Yayınlanma:

Son bir yılda batık kredi kartı borçları yüzde 245 oranında rekor bir artış göstererek 34 milyar TL’yi aştı. Bu durum, bireysel borçluların ödeme güçlükleri yaşadığını ve ekonomideki olumsuz gelişmeleri gözler önüne seriyor.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE ARTIŞ

Batık ihtiyaç kredisi borçları da son dönemde kayda değer bir artış yaşadı. Son bir yılda bu borçlar yüzde 59,9 oranında artış göstererek 39 milyar 757 milyon TL’ye yükseldi.

EKONOMİ TIKANMA NOKTASINDA

Bankaların tahsil edemediği krediler ve takipteki alacaklar, ekonominin tıkanma noktasına geldiğini gösteriyor. BDDK’nın 19 Temmuz haftasına ait verilerine göre, takipteki batık krediler bir haftada 13 milyar 323 milyon TL artış göstererek toplamda 238 milyar 385 milyon TL’ye ulaştı. Bu artışın 3 milyar 658 milyon TL’si bireysel kredi ve kredi kartı borçlarına ait.

GERİ ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKİLİYOR

Kredi faizlerindeki yükselme ve yüksek enflasyon, vatandaşların borçlarını geri ödemekte zorluk çekmelerine neden oldu. Faiz oranlarındaki yüksek seyir, geliri artmayan vatandaşların borçlarını ödemelerini güçleştiriyor.

Yılbaşından bu yana, vatandaşların ödeyemedikleri bireysel kredi ve kredi kartı borçlarında 30 milyar 514 milyon TL’lik bir artış yaşandı. Aralık ayının son haftasına göre yüzde 68 oranında artış gösteren bu borçlar, 75 milyar 349 milyon TL’ye ulaştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.