Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu: İşte isim isim o şirketler

Companies Market Cap tarafından son paylaşılan verilere göre, Ocak 2024 itibariyle Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu. İlk sırayı 29,56 milyar dolarlık piyasa değeriyle QNB Finansbank aldı. Diğer şirketle ise şöyle…

Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu: İşte isim isim o şirketler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Companies Market Cap tarafından son paylaşılan verilere göre, 2024'ün ocak ayında piyasa değeri en yüksek şirket listesinde ilk sırayı 29,56 milyar dolarlık piyasa değeriyle QNB Finansbank aldı. Koç Holding 13,24 milyar dolar, Turkish Airlines 11,59 milyar dolar ve Ford Otosan 9,42 milyar dolarlık piyasa değerleriyle ikinci, üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı.

Türkiye İş Bankası 9,39 milyar dolar, Türkiye Petrol Rafineleri 9,04 milyar dolar, Garanti Bankası 8,39 milyar dolar, Aselsan 6,38 milyar dolar, Akbank 6,36 milyar dolar ve BİM Birleşik Mağazalar 5,84 milyar dolarlık piyasa değerleriyle ilk 10'da yer alan diğer şirketler oldu.

Piyasa değeri, bir şirketin değerini ölçmenin yolunu gösteriyor. Piyasa değeri, mevcut hisselerin toplam sayısı bir hissenin fiyatı ile çarpılarak hesaplanıyor.

Küçük sermayeli şirketler, değeri 2 milyar dolardan az, ancak 300 milyon dolardan fazla olan şirketlerdir; bu şirketler genellikle büyüme aşamasındadır ve yatırım açısından nispeten riskli olarak değerlendirilebilir. Küçük ölçekli şirketler genellikle genç şirketlerdir veya pazarlara hizmet ederler ve yalnızca birkaç farklı gelir akışına sahiptir.

Orta ölçekli şirketler genellikle daha köklüdür ve değerleri 2 ila 10 milyar dolar arasındadır. Bu şirketlerin büyük büyüme atakları görmesi bekleniyor, ancak pazarları aynı zamanda güçlü gerilemeler nedeniyle oldukça değişken olma eğilimindedir. Orta ölçekli şirketler, küçük işletmelere göre daha fazla istikrar sağlar ve geçmişleri hakkında bilgi veren bir geçmiş performansa sahiptir.

BORSADAKİ KÖKLÜ İŞLETMELER

Büyük sermayeli şirketler ise borsada köklü işletmeler olarak yer alıyor. Bu kuruluşların değeri 10 milyar doların üzerinde ve çoğunlukla Apple, Bank of America ve Exxon Mobile gibi olgun ve tanınmış şirketleri içeriyor.

Türkiye'nin en büyük şirketlerinin listesi, ülkenin ekonomik gücünü ve potansiyelini yansıtıyor. Bu şirketler, Türkiye'nin ekonomisine önemli katkıda bulunuyor ve istihdam sağlıyor.

2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.