Yapı Kredi, Almanya'da banka satın aldı

Yapı Kredi Bankası, Avrupa Birliği içinde ikinci iştiraki olarak Alman Bankhaus J. Faisst (BHF) bankasının tamamını satın alma sürecini başarıyla tamamladı.

Yapı Kredi, Almanya'da banka satın aldı
Yayınlanma:

Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamaya göre, satın alınan bankada 60 milyon Euro'luk bir sermaye artışı gerçekleştirilecek ve bankanın adı Ağustos ayından itibaren "Yapı Kredi Almanya" olarak değiştirilecek. Yapı Kredi Almanya'nın Genel Müdürlük eş sorumluluğunu ise Abdullah Kutucu ve Didem Öget üstlenecek.

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Avrupa Merkez Bankası ve diğer Alman düzenleyici otoritelerin onayını aldıklarını belirterek, bu satın almanın Yapı Kredi'nin Almanya'da güçlü bir bankacılık hizmeti sunma kapasitesini artıracağını ve iki ülke arasında ticaret yapan firmalar için önemli bir çözüm ortağı olacaklarını ifade etti. Erün ayrıca, Yapı Kredi Almanya'nın ailenin 80. yılında sınırların ötesine geçerek öncü hizmetlerini genişletmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Yapı Kredi ve BHF arasındaki satın alma görüşmeleri, yaklaşık 7,5 milyon Euro bedel karşılığında anlaşma ile sonuçlanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.