Yatırımcılar dikkat! Borsada orta ve uzun vadede beklentiler ne yönde olacak?

Borsa İstanbul, 18 Temmuz'da ulaştığı tarihi yüksek seviyeden itibaren bir düşüş yaşandı. Borsa İstanbul hızlı düşüş yaşarken döviz kurlarında artış başladı. Borsayı takip eden birçok vatandaş borsanın son durumunu merak ediyor.

Yatırımcılar dikkat! Borsada orta ve uzun vadede beklentiler ne yönde olacak?
Yayınlanma:

Türkiye ekonomisi, zorlu dönemleri geride bırakarak önemli bir dönüşüm sürecine girdi. Dezenflasyon süreci başlarken cari açığın azalması, ihracatın artması, gri listeden çıkılması ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırması gibi olumlu gelişmeler yaşandı. Ayrıca, para politikasındaki rasyonelleşme ve mali disiplin de dikkat çekti.

Ancak piyasalarda bu olumlu gelişmelere rağmen, Borsa İstanbul hızlı bir düşüşle karşılaştı ve döviz kurlarında artış gözlemlendi. Baz etkisi nedeniyle enflasyon düşerken, aylık enflasyonun yüksek seyri yüksek faiz oranlarının süreceğini gösteriyor.

Borsa İstanbul, 18 Temmuz'da ulaştığı tarihi yüksek seviyeden itibaren bir düşüş yaşandı.

Son günlerde borsa piyasalarında dalgalanmalar devam ediyor.

Borsa İstanbul, 11 bin 245 puanla tarihinin zirvesini gördükten sonra 8,869 puana kadar gerileyerek yüzde 20’lik bir kayıp yaşadı. Hisse senetleri bazında ise yatırımcıların kayıpları daha da derinleşti.

Astor Enerji, Migros, Kardemir, SASA, Şişecam, Turkcell, Kontrolmatik, Akbank ve BİM gibi şirketler, piyasa değerlerinde yüzde 20’nin üzerinde kayıplar yaşadı. En çok değer kaybeden firmalar arasında ise İş Bankası ve Koç Holding ilk sıralarda yer alıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.