Yaz mevsimi yumurta fiyatlarını vurdu! Ankaralılar bu adrese koşuyor...

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yumurta fiyatlarında bir düşüş yaşandı. Ankara'nın Ulus semtinde 30'lu yumurta kolisinin fiyatı 55 TL'ye geriledi. Bu rekor düşüş, halk tarafından büyük bir sevinçle karşılandı ve duyulur duyulmaz birçok vatandaş yumurta almak için o adrese koştu.

Yaz mevsimi yumurta fiyatlarını vurdu! Ankaralılar bu adrese koşuyor...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Yumurta fiyatlarındaki düşüş, özellikle son aylarda artan gıda fiyatları nedeniyle zorlanan vatandaşlar için adeta bir nefes oldu. Ulus semtindeki marketlerde sabah saatlerinden itibaren uygun fiyata yumurta alabilmek için uzun kuyruklar oluştu. Yumurta almak isteyen vatandaşlar, uygun fiyatlı yumurta stoklarının tükenmemesi için erken saatlerde Ulus'a gelerek bayram öncesi alışverişlerini yapmaya başladı.

whatsapp-image-2024-06-12-at-14-51-27.jpeg

Bir market sahibi olan Ahmet Yılmaz, "Sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir ilgi var. Fiyatlardaki bu düşüş nedeniyle stoklarımız hızla tükeniyor. Vatandaşlarımızın bu ilgisi bizi memnun ediyor ama umarız ki fiyatlar bu seviyelerde kalmaya devam eder." şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-06-12-at-14-51-25.jpeg

Halktan gelen tepkiler de oldukça olumlu. İki çocuk annesi Ayşe Demir ise "Son zamanlarda her şeyin fiyatı arttı. Yumurta fiyatlarının bu kadar düşmesi çok sevindirici. Çocuklarım için her gün yumurta alabiliyorum, bu çok büyük bir rahatlık." diyerek duygularını ifade etti.

Ekonomistler ise bu fiyat düşüşünün mevsimsel bir etkiden kaynaklandığını belirtiyor. Yaz aylarında tavukların yumurtlama oranının arttığını ve bu durumun arz fazlasına neden olduğunu ifade eden uzmanlar, fiyatların bir süre daha düşük seviyelerde seyredeceğini öngörüyor.

Marketlerdeki 30'lu yumurta fiyatı ise ortalama 75 ila 100 TL arasında değişiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.