Yeni vergi düzenlemesi esnafı zora sokacak

Vergi Kanunu'nda yapılan son düzenlemeler, esnaflar için önemli cezalar getirdi.

Yeni vergi düzenlemesi esnafı zora sokacak
Yayınlanma:

Farklı pos cihazı veya yazar kasa üzerinden ödeme alan işletmelerin artık ceza riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtildi. Düzenlemenin yalnızca işletmelere yönelik olduğu, müşterilerin ise bu cezadan muaf tutulduğu aktarıldı.

HESAP SAHİPLERİNE YÜZDE 10 CEZA

Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usulü Kanunu'ndaki değişikliklere göre, mal veya hizmet bedellerinin ödenmesinde başka birinin hesabının kullanılması durumunda, işlem bedelinin yüzde 10'u kadar ceza uygulanacak. Örneğin, bir mobilyacı kendi hesabı yerine başka birinin hesabına ödeme yapılmasını sağlarsa, hem mobilyacı hem de ödeme yapılan hesap sahibi bu cezadan sorumlu olacak.

"USULSÜZLÜKLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN"

Bu düzenlemenin amacının usulsüz işlemlerin önüne geçmek olduğunu belirten yetkililer, "Yeni düzenleme, komşu esnafın pos cihazı veya yazar kasasının kullanılmasıyla yapılan ödemelere yönelik. Bu tür usulsüzlüklerin engellenmesi hedefleniyor. Bu nedenle hem malı satan esnaf hem de pos cihazını kullandıran işletme cezaya tabi olacak" dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı ayrıca yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin müşterilere herhangi bir ceza getirmediğini, cezaların yalnızca kendi pos cihazı veya hesabını kullandıran işletmelere yönelik olduğunu teyit etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.