Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ: Maaşımız faturalara gidiyor

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikasının çalışanları ve emeklileri yoksulluğa mahkum ettiğini belirterek "Geçinemiyoruz, maaşlarımız faturalara gidiyor." dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ:  Maaşımız faturalara gidiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, bugün yaptığı açıklamada enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını ve halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıların göz ardı edildiğini vurguladı.

"ENFLASYON ORANLARI GERÇEK DEĞİL"

Mehmet Yeşildağ, hükümetin açıkladığı enflasyon oranlarının halkın yaşadığı gerçek enflasyonu yansıtmadığını belirtti. Son 12 aylık enflasyonun yüzde 13.8 olarak hesaplandığını söyleyen Yeşildağ, bu rakamların halkın alım gücünü ve yaşam koşullarını yansıtmaktan uzak olduğunu ifade etti.

MAAŞ ZAMLARI YETERSİZ

Kamu çalışanları ve emeklilere yapılan maaş zamlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Yeşildağ, "Kamu çalışanlarının ve emeklilerimizin alacağı zam yüzde 19.3 olarak açıklanmıştır. Ancak bu zam, yaşanan ekonomik zorluklara çözüm olmaktan uzaktır." dedi. Ayrıca, 10 bin liranın altında maaş alan 4 milyon emeklinin ekonomik zorluklar içinde yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Yeşildağ, açlık sınırının 20 bin 574 lira, yoksulluk sınırının ise 61 bin 614 lira olduğunu belirterek, "Halkımızın alım gücü her geçen gün daha da düşmektedir. Maaşlarımızın yarısı kira ve faturalara gitmektedir" diye konuştu. Hükümetin enflasyon sepetinin ayrıntılarını kamuoyuna açıklamaması ve hangi ürünlerin fiyatlarının dikkate alındığını belirtmemesi eleştirildi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Yeşildağ, hükümete çağrıda bulunarak, "Bizi de marketlere götürün ve alışveriş yapalım, gerçek fiyatları birlikte görelim. Ya da gelin, sizinle birlikte ortalama kira ve faturalara bakalım" dedi. Halkın yaşadığı ekonomik zorlukların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Yeşildağ, "Gerçek enflasyon oranlarını yansıtmayan rakamlarla halkımızı kandıramazsınız." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.