Yumurta fiyatlarına ne oluyor? İşte o hareketliliğin nedeni

Ankara'da yumurta fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Artan üretim verimliliği ve yaz mevsiminin etkisiyle, marketlerdeki yumurta fiyatları önemli ölçüde geriledi. Piyasa koşulları ve üretim fazlası, tüketiciler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Yumurta fiyatlarına ne oluyor? İşte o hareketliliğin nedeni
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus semtindeki 30'lu yumurtanın 50 TL'ye satılmasının ardından, Ankara'daki zincir marketlerde de benzer bir düşüş trendi gözlemlendi. Market görevlileri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yumurta fiyatlarında yaşanan düşüşü, tavukların artan yumurta verimliliğine bağlıyor. Üretim fazlasının da etkisiyle yumurta fiyatlarındaki düşüş sürekli bir seyir izliyor.

adsiz-tasarim-2024-06-27t215400-621.png

Uzmanlar, tavukçuluk sektöründeki artan üretim verimliliğinin, piyasada daha fazla yumurta bulunmasına ve bu durumun fiyatları aşağı çekmesine yol açtığını belirtiyor.

Ankara'da bulunan zincir marketlerde yapılan gözlemlerde, 30'lu yumurtaların fiyatlarının son birkaç hafta içinde önemli ölçüde düştüğü gözlendi. Özellikle büyük market zincirlerinde, tüketicilere sunulan indirimli fiyatlar, yumurta alımını teşvik ettiği market yetkilileri tarafından belirtildi.

Yumurta fiyatlarındaki bu düşüş trendi, tüketicilerin mutfak bütçelerine olumlu yönde katkı sağladığını söyleyen market yetkilisi, bu durumun yaz boyunca devam edeceğini söyledi.

adsiz-tasarim-2024-06-27t215537-492.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.