Zam fırtınası ayçiçek yağını da vurdu!

Ayçiçek yağı fiyatları adeta uçtu. Her geçen gün zam üstüne zam yiyen sıvı yağ fiyatları yeni zamla beraber değişti. 5 litrelik yağın fiyatı 300 lira oldu.

Zam fırtınası ayçiçek yağını da vurdu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor. Yaşanan ekonomik kriz özellikle temel gıda ürünlerinde kendini gösteriyor. Türkiye'de yaşanan gıda enflasyonu çığ gibi büyüyor. Son bir yılda zam gelmeyen ürün yok. Tüketiciler zincir marketlere her gittiğinde gıda ürünlerinin fiyat etiketi değişiyor. Özellikle temel gıda ürünlerindeki artış vatandaşı zor duruma düşürüyor.

Vatandaşın mutfağının temel malzemesi olan sıvı yağı da bu zam yağmurundan nasibini aldı. Her geçen gün zam üstüne zam yiyen sıvı yağ fiyatları yeni zamla beraber değişti. Sıvı yağ fiyatlarında son dönemde önemli bir artış yaşandı.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI ADETA UÇTU!

Sıvı yağ fiyatları yeni zamla beraber değişti. Son günlerde yaşanan yeni zamlardan sonra, fiyatlar adeta uçtu. 1 litrelik yağın fiyatı 100 lira, 5 litrelik yağın fiyatı ise 300 lira oldu. Zeytinyağının fiyatı ise sıvı yağına göre çok daha yüksek.

NEDEN ARTIYOR?

Sıvı yağ üretiminde kullanılan hammaddelerin fiyatları, özellikle tarımsal ürünlerin fiyatlarında artış yaşandı. Bu durum, üretim maliyetlerini yükselti ve nihai ürün fiyatlarına yansıdı. Global çapta artan lojistik ve nakliye maliyetleri, sıvı yağ dahil birçok ürünün fiyatlarını etkiledi. Taşıma ve dağıtım maliyetlerindeki artış, yağ fiyatına da yansıdı.

Ayrıca döviz kurlarındaki dalgalanmalar, ithal edilen yağların maliyetlerini etkiledi. Yüksek döviz kurları, ithal ürünlerin fiyatlarını artırdı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.