Sözlerini sürdüren Lekkas, “Dünyanın çeşitli yerlerindeki bilim insanları ve Türkler arasında, İstanbul’da büyük bir depremin yaklaştığı yönünde yaygın bir kanaat var ve bu durum belgelenen bir gerçek. Son olarak Bursa ve Çanakkale taraflarında yaşanan depremler fayın aktif olduğunu ve sismik hareketlerin sürdüğünü gösterdi” vurgusunu yaptı.
ARTIK SON PARÇA KALDI
Lekkas, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın 13 parça olduğunu ve bunlardan 12 parçasının kırıldığını ifade etti. 1999’da Marmara’da meydana gelen depremin bu 12 parçayı etkilediğini belirten Lekkas, şimdi geriye sadece İstanbul’un güneyindeki hat kaldığını vurguladı.
Bu 65 kilometrelik fay hattının 7 ve üstü büyüklükte bir depremi tetikleyebileceğini açıklayan Lekkas, “Şu anda dinlenme pozisyonunda olabilir, ancak enerji biriktirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu. FAYIN SON 5 YILI Marmara’nın güneyinde bulunan fayın 5 yıl içinde kırılmasını ön gördüklerini dile getiren Lekkas “Yapılan araştırmalara göre bu ihtimal yüzde 80’den fazla, birkaç hafta içinde büyük bir depremin gerçekleşmesi ise yüzde 40 civarında. Yıllar geçtikçe bu oranlar elbette yükselir” ifadeleriyle sözlerine son verdi.