1 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 1 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

1 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 1 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hizbullah, İsrail'in kuzeyine füze saldırısı düzenledi. Ülkenin kuzeyinde "Demir Kubbe" savunma sisteminin devreye girdiği bildirildi. Saldırıyı Hizbullah üstlendi.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye’nin ölümü sebebiyle 2 Ağustos 2024 tarihinde 1 günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı.

Kastamonu'nun İnönü Mahallesi Afşin Sokak'ta uyuşturucu etkisi altında olduğu belirtilen İsmail Bayam, polis ekibine silahla saldırdı. Olayda Ahmet Şahan şehit oldu bir polis de yaralandı. Bayam, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Başakşehir'in Güvercintepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki bir kız çocuğunun taciz edildiği iddiası, bölgede büyük bir gerginliğe yol açtı. İddiaya göre, 35 yaşındaki Y.B., küçük kızı taciz etmekle suçlandı. Vatandaşlar tarafından yakalanan şahıs kalabalığın elinden kaçıp evine girince kalabalık grup evi taşladı. Şahıs gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobilin kaldırımdaki yayalara çarpması sonucu 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'daki suikast sonucu şehit olması nedeniyle Türkiye genelinde 1 günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı. İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Devletin belirli teamülleri vardır. Cumhurbaşkanının kişisel tercihlerine göre milli yas ilan edilemez. Bu durum, Türk milletine bir dayatmadır ve kabul edilemez. Önemli kavramların devlet eliyle sulandırılmasını şiddetle reddediyorum” ifadeleriyle alınan bu karara tepki gösterdi.

Türkiye'nin MİT tarafından yönettiği tarihi takas operasyonuyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yazılı açıklamalarla Türkiye'ye teşekkürlerini ilettiler.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) gerçekleştirdiği tarihi takas operasyonu sonrası Türkiye'nin müzakere ve barış odaklı diplomasisinin başarısına vurgu yaptı.

İYİ Parti'den 2023 yılında istifa eden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Tüketici Hakları Derneği ile Engellilerin Haklarına Erişim Platformunun düzenlediği ortak basın açıklamasında, vergi paketi kapsamında, engelli vatandaşlardan 'KDV alınmaması istisnasının kaldırılması' kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilmesi talep edildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 5.52’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-24" operasyonları kapsamında 55 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve 13 banka arasında emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar sunacak işbirliği protokolünün tanıtımı, SGK'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Ankara'daki gelişmeler

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda, ABD ile Rusya arasında casus takası gerçekleştirildi. Takas operasyonu Ankara'da yapılırken, ABD ve Rusya uçakları Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

ANFA Genel Müdürlüğü, yıllardır Ankara için emek veren çalışanları İsmail Ateş'in elim bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nu ziyaret ederek, ulaşım esnafının sorunlarını dinledi ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AK Parti heyetiyle birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Spor dünyasından gelişmeler

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Trabzonspor, sahasında Ruzomberok'u 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, orta saha oyuncusu Etobo, Michal Jan Nalepa ve kanat oyuncusu Mete Kaan Demir'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda C Grubu'nda Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldiği maçta 3-1 üstünlük sağlayarak maçı kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksörümüz Hatice Akbaş, kadınlar 54kg çeyrek finalinde Moğolistan'dan Enkhjargal Munguntsetseg'i 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Hatice, bu galibiyetle birlikte olimpiyat madalyasını garantilemiş oldu. Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu rakiplerini yenerek üst tura yükseldi.

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında San Marino temsilcisi La Fiorita’yı 4-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.