1 Mayıs tutuklamalarında 8 tahliye daha geldi

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane'de polis ekiplerine taşlı ve sopalı saldırıda bulundukları gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan 12 şüpheliden 8'i için tahliye kararı verildi.

1 Mayıs tutuklamalarında 8 tahliye daha geldi
Yayınlanma:

İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıkların avukatları savunmalarını yaparken, sanıklar da mahkemeye ifade verdiler. Sanıklar arasında bulunan Fatmanur Uğur, 1 Mayıs'ı anayasal bir hak olarak değerlendirerek Saraçhane'deki gösteriye katıldıklarını ve herhangi bir yasaklama bilgisi almadıklarını belirtti. Ahmet Özgür Erdoğan ise kalabalığın içinde bulunduğunu ancak herhangi bir zarar verme niyetinin olmadığını ifade etti.

Olay günü görevli polis memurları da duruşmada ifade verdi. Bir polis memuru başına aldığı darbeler sonucu 15 dikiş atıldığını ve bu olayın kendisinde kalıcı etkiler bıraktığını belirtti. Diğer polis memurları da sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirerek cezalandırılmalarını talep ettiler.

Mahkeme, duruşma sonunda tutuklu bulunan 8 sanığın tahliyesine karar verdi. Ancak eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Tahliye kararıyla ilgili olarak sanıkların yargılama sürecinde serbest bırakıldıkları ve davalarının devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.