1 Mayıs’ta CHP’de ‘konuşma’ gerginliği: “Bir kişi konuşuyorsa herkes konuşmalı”

1 Mayıs İşçi Bayramı töreninde CHP Milletvekili Ali Karaoba ile CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım arasında bir anlaşmazlık yaşandı. Uşak'ta sendika üyeleri İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na yürüyerek toplandılar.

1 Mayıs’ta CHP’de ‘konuşma’ gerginliği: “Bir kişi konuşuyorsa herkes konuşmalı”
Yayınlanma:

Törende, 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sendika temsilcileri, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Özkan Yalım, ve CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan sahneye davet edildi.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, konuşmasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Ancak, Yalım’ın konuşmasının ardından herkesin sahneden inmesi istenince, CHP Milletvekili Karaoba, Yalım dışında kimseye söz verilmemesine tepki gösterdi.

Karaoba, sendika temsilcileri tarafından ikna edilmeye çalışılırken, herkese eşit konuşma hakkı verilmesi gerektiğini savundu ve siyasi partilerin konuşmasının yanı sıra işçilerin ve emekçilerin günü olduğunu vurguladı. Ardından tekrar miting alanına dönerek, "Bugün işçilerin günüdür, emekçilerin günüdür. Ancak bir kişi konuşuyorsa herkes konuşmalıdır. Tüm siyasi partilere konuşma hakkı verilmelidir. Herkes işçinin yanında." dedi.

Program, sendika temsilcilerinin konuşmaları ve halay çekilmesinin ardından sona erdi.

Milletvekili olmadan önce CHP Uşak İl Başkanı olarak da görev yapan Ali Karaoba'nın yerel seçim öncesi CHP'nin Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım ismine karşı çıktığı iddiaları da dillendirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.