Emniyet ve jandarma 1 haftada yaklaşık 3 milyon araç denetledi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 10-17 Ekim tarihleri arasında 2 milyon 855 bin 748 aracı denetlediğini ve bu süreçte 515 bin 232 araca/sürücüye işlem yapıldığını duyurdu.

Emniyet ve jandarma 1 haftada yaklaşık 3 milyon araç denetledi
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı verilere göre, denetimlerde özellikle yasadışı olarak ışıklı veya sesli uyarı cihazları kullanan 361 sürücüye ceza kesildi. Ayrıca, hız ihlali yapan 137 bin 864 sürücü, periyodik muayenesi yapılmamış 29 bin 374 araç, emniyet kemeri takmayan 23 bin 624 sürücü, sürücü belgesiz araç kullanan 19 bin 103 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 10 bin 815 araç sahibi de işlem görenler arasında yer aldı.

"YOLCULUK KAVUŞMAK İÇİNDİR"

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarının ihlal edilmesinin önlenmesine yönelik denetimlerin süreceğini vurguladı. "Trafik personelimiz, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları aracılığıyla başta kırmızı ışık, kavşak geçiş önceliği, emniyet kemeri, kask ve cep telefonu kullanımı gibi ihlalleri takip ediyor." diyerek denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. "Yolculuklar, sevdiklerinize kavuşmanız içindir; onları ayırmak için değil." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.