10 Haziran 2024’te neler yaşandı? 10 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

10 Haziran 2024’te neler yaşandı? 10 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep eden karar tasarısını kabul etti. Hamas ve Türkiye’den tasarının kabulüne destek geldi.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin Devlet Bahçeli tarafından engellendiğini söyleyen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birkaç gün içinde görüşeceği açıklandı.

Ankara'da sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP lideri Özgür Özel'le görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılı 'Emekliler Yılı' ilan edilerek, emeklilere şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirimli bilet alma imkânı sağlandı. Ancak İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yapılan incelemelerde, birçok otobüs firmasının bu indirimi uygulamadığı tespit edildi.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emeklilere, dün itibarıyla başlayan ikramiye ödemeleri Bağ-Kur kapsamında aylık alan emeklilere 11 Haziran'da, SSK kapsamında aylık alan emeklilere ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 23.15'te 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Çankırı'da Bayburt-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'den Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UN Global Compact) katılan tek belediye oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Başkent Marketler’ de et fiyatlarında indirime gitti. Kızılay şubesinde geçtiğimiz günlerde kilosu 610 TL olan antrikot 550 TL’ye düştü. İndirimin bayram boyunca geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

Ankara, kadın cinayetleriyle bir kez daha sarsıldı. Başkent'in Sincan ilçesinde, 30 yaşında boşanma aşamasındaki bir kadın evinde ölü bulundu.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde aile katliamı yaşandı. Boşanma aşamasındaki eşi ve 5 yaşındaki kızını öldüren Y.K. daha sonra intihar girişiminde bulundu ve ağır yaralandı.

Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili sıcak gelişme yaşandı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki barınakta kuduz olduğu iddia edilen köpekleri bakımsız kaldıkları gerekçesiyle alarak Ankara'ya taşıyan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü tutuklanırken, dernek çalışanı ise serbest bırakıldı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 2013 yılında temeli atılan Mamak Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesinin tamamlanarak cemevi olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine atıf yapılarak Ankara il genelinde sıcaklıkların yükseleceği belirtildi. Ankara’da sıcaklıkların, çarşamba, perşembe ve cuma günleri mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

1994-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, Ankara'da yağmur sonrası oluşan manzaranın ardından A Haber ekranlarında ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi. Gökçek, "Mansur Yavaş isterse ona belediyeciliği öğretirim." dedi.

Ankara Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kamuoyuna bir duyuru yaparak, Şanlıurfa'dan yasadışı yollarla şehre gelen sahipsiz hayvanların salıverildiğine dair dezenformasyon içeren yayınlar ve paylaşımların yapıldığını belirtti ve iddiaları yalanladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Âdem, Ankara'nın Polatlı ilçesine ziyaret gerçekleştirerek Cumhuriyet Meydanı'nda partililer ve çiftçilerle bir araya geldi ve basın açıklaması yaptı. Adem, "Çiftçi, bu milletin tekrar efendisi olacak" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın Balâ ilçesinde bugün saat 19.04'te 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, CHP Ankara il yönetimiyle birlikte Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'i ziyaret etti.

Bilkent Şehir Hastanesinde temizlik şirketi çalışanları, işten çıkarılan işçilerin yerine yeni işçilerin alınmaması ve artan iş yükü sebebiyle eylem düzenledi.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonunun düzenlemiş olduğu futbol turnuvasına katıldı

Spor dünyasından gelişmeler

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesi son hazırlık maçında deplasmanda Polonya ile karşılaştı. Maç, Polonya'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşılaştı. Anadolu Efes, deplasmanda maçı son saniye basketiyle 82-81 kazanarak seriyi 2-1’e getirdi ve uzattı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.